Hvem er vi?

Den Engelske Dyrlæge er stiftet og ejet af dyrlæge Damian Strudwick. Da en operation bliver hurtigere og sikrere for patienten, når alt personale kender proceduren og udstyret grundigt, er vi også heldige at have en meget erfaren og dygtig autoriseret veterinærsygeplejersker, Alexis Whiting, ansat til at assistere ved anæstesi, operationer, og plejen af udstyret.

Damian Strudwick

Jeg kommer selvfølgelig(!) fra England

Jeg kommer selvfølgelig(!) fra England og blev færdiguddannet som dyrlæge fra Royal Veterinary College, London, i 2003. Jeg arbejdede i England i 2 år, før jeg rejste verden rundt og lavede frivilligt arbejde i 18 måneder. Da jeg kom tilbage, fortsatte jeg med at arbejde i England og begyndte at dyrke min interesse i smådyrskirurgi.

Jeg flyttede til Danmark i 2011, hvor jeg har arbejdet med henvisninger både hos Evidensia Faxe og AniCura Odense Dyrehospitaler, før jeg besluttede mig for at gøre nytte af min udvidede videreuddannelse indenfor kirurgi, og sprang ud som selvstændig mobil kirurgi konsulent i starten af 2019.

2-års videreuddannelses forløb i smådyrskirurgi

Jeg bestod et 2-årigt videreuddannelsesforløb i smådyrskirurgi i England i 2009, som klædte mig godt på til en videre uddannelse inden for alle former for kirurgi, og jeg har fokuseret primært på kirurgi siden da. Efterfølgende har jeg været på adskillige kurser inden for ortopædi (knogle-, muskel- og ledkirurgi), artroskopi (kikkertkirurgi i led), neurokirurgi (diskusprolaps operationer), bløddelskirurgi(f.eks. øre-næse-hals, hudrekonstruktion og bughule-kirurgi), muskuloskelet ultralydsscanning (bevægeapparatet), CT-scanning og lokalanæstesi (ved f.eks. epiduraler, nervestimulator og ultralyd). I øvrigt holder jeg selv foredrag inden for forskellige kirurgiske emner på videreuddannelses-kurser for dyrlæger.

Jeg taler flydende dansk

Jeg taler flydende dansk og har arbejdet som dyrlæge og talt dansk hver dag siden 2010, hvor jeg bestod min dansk-eksamen. Jeg kan selvfølgelig ikke sige mig fri for en accent og lidt sproglige fejl her og der, men de fleste af mine klienter og kollegaer har givet udtryk for, at det er nemt at forstå mig.

Jeg flyttede til Danmark for at være sammen med min kone

Jeg flyttede til Danmark for at være sammen med min kone, Caroline (specialkonsulent inden for international kommunikation og projektledelse). Sammen har vi 2 meget aktive drenge, Ryan og Luke, født henholdsvist i 2013 og 2015.

Privat

Privat elsker jeg at bruge tid med familien, dyrke crossfit og SUP (stand-up paddling), samt at rejse. F.eks. mødte jeg Caroline på en back-packing tur til Peru, og vi har sammen klatret op ad Mt. Kilimanjaro

Dianna Nyman Pedersen

Jeg kommer selvfølgelig fra Danmark

Jeg kommer selvfølgelig fra Danmark og startede som Veterinærsygeplejerskeelev i 2007 og blev i 2010 uddannet Autoriseret Veterinærsygeplejerske ved nu Anicura Gistrup Dyrehospital. Jeg blev efterfølgende fastansat og var der til sommeren 2014. 

Det er et Dyrehospital med erfarent og veluddannet personale og derfor også mange forskellige og mere avancerede operationer. Dette både af hund, kat, gnavere og eksotiske dyr, da vi havde samarbejde med Aalborg Zoo.

Mit hovedområde var som steril assistent samt overvågning under narkosen. Jeg har altid syntes at anæstesi og smertedækning er utrolig interessant og vigtigt for patienterne både før, under og efter en operation. Der er ikke noget bedre end at se en patient have en god opvågning uden smerte og ubehag efter en operation.

Det spændende ved anæstesien er at alle patienter ikke er ens og derfor kan vi heller ikke nødvendigvis bruge den samme anæstesi eller smerteprotokol hver gang.

Jeg kommer oprindeligt fra Vejle-området

Jeg kommer oprindeligt fra Vejle-området og da jeg blev mor i 2013, fandt jeg ud af, hvor meget det betyder at have familien i nærheden til hjælp og aflastning. Derfor tog jeg beslutningen i sommeren 2014 om at sige mit job op i Aalborg og flytte til Vejle igen. Efter et kortvarigt job som medicinalfirmakonsulent blev jeg ansat som timelærer på Hansenberg Organia for grundforløbet for Veterinærsygeplejerskeelever. Mit arbejde bestod her i at undervise i bl.a. anæstesi for ca. små 100 elever. Jeg syntes det var rigtig interessant at fortælle og lære eleverne omkring anæstesi både ud fra teorien, men også hvordan det er rent praktisk.

Ansat i sygevikariat hos Vestfyns Dyrlæger

Januar 2016 bliver jeg ansat i sygevikariat hos Vestfyns Dyrlæger, Erritsø Dyreklinik, men bliver hurtigt fastansat. Igen her bestod meget af mit arbejde i operationen og min interesse for anæstesi og god smertedækning har kun vokset siden. Jeg har siden Faguddannelsen til Veterinærsygeplejerske blev oprettet ønsket at tage kursuset, og med det formål været afsted af to omgange på et udvidet anæstesi- og monitoreringskursus med praktiske øvelser, som har gjort mig en del klogere på anæstesien samt smertedækning. Derudover har jeg læst mig til en del, samt blevet sidemandsoplært.

Min erfaring inden for anæstesien og smertedækninger kommer derfor fra mine 10 år på klinik med dygtige dyrlæger som sparringspartnere og mange forskellige operationer samt avancerede kurser indenfor mit fag.

 

Derudover har jeg også fungeret som Hundemassør (også katte), hvor jeg også i dette arbejde har fokus på at patienterne skal have mindst mulige smerter og samarbejder også her med dyrlægen omkring hvilken smertedækning der fungerer bedst for den enkelte patient.

 

Jeg ser rigtig meget frem til at kunne starte på Faguddannelsen i anæstesi, så jeg kan blive endnu bedre og få dokumentation for min udvidet viden.

Privat

Privat bor jeg nær Vejle med min søn og kæreste. Vi har alle lidt benzin i blodet og kører hhv. ATV, Cross og Motorcykel. Derudover forsøger jeg at få trænet 2-3 gange i ugen i Fitness. Jeg elsker tiden med familien og vennerne samt en rask gåtur i naturen. Rejser er det ikke blevet meget til de sidste år, men absolut noget jeg elsker også at komme.

Bestilling kun igennem dyrlæge

Din dyreklinik kan kontakte os

info@denengelskedyrlaege.dk

+45 61 26 76 17